Ο Σπύρος Πνευματικός για την έγκριση της ενίσχυσης των παραγωγών ξερού σύκου στην Εύβοια

Την ένταξη των παραγωγών ξερού σύκου στο πρόγραμμα ενίσχυσης απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας χαιρέτισε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικές ενισχύσεις ύψους 33,826 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου αφορούν στους παραγωγούς ξερών σύκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πνευματικός, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα της Διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ταξιάρχης», είχε πετύχει την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για το θέμα με τον τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λιβανό, είχε συνδράμει στην ορθή προετοιμασία του σχετικού φακέλου, είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οπότε και υπεγράφη η απόφαση για την ενίσχυση ενώ, όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για την επιτυχή έκβαση του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Πνευματικός είχε συναντηθεί με τα μέλη του συνεταιρισμού σε επίσκεψή του στο δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τον περασμένο Μάιο, όπου ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

«Η έγκριση του προγράμματος από την Κομισιόν είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τους παραγωγούς ξερού σύκου, ενός κλάδου ζωτικού για την τοπική οικονομία στη Βόρεια Εύβοια. Με σωστή προετοιμασία, τεκμηρίωση και επιμονή, είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει σύντομα τα αρμόδια Υπουργεία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο κ. Πνευματικός.