Προφυλακιστεος ο 20χρονος για την συμμετοχή του στον φόνο του Αλκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 20χρονος αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, προσδιορίζοντας ως “περιφερειακό” τον ρόλο του σε σχέση με το επεισόδιο. “Έφτασα στο σημείο, είδα την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή”, φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο. “Καταδίωξα κάποιον αλλά δεν κατάφερα χτυπήματα εγώ. Συγγνώμη που βρέθηκα στον τόπο αλλά δεν έκανα πράξεις”, είπε ο νεαρός.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε τους δράστες που κρατούσαν το δρεπάνι, το μαχαίρι και το “Karambit”. “Αυτοί ήταν στην πρώτη σειρά και γύρω απ’ αυτούς ήταν κι άλλοι”, τόνισε ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής.

Δεν έπεισε, ωστόσο, για τους ισχυρισμούς του κι έτσι έγινε ο 11ος εμπλεκόμενος που προφυλακίζεται.

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, τον 11ο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.Έπειτα από την απολογία του, που διήρκεσε έξι ώρες, ο 20χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Πρόκειται για τον νεαρό, που είχε διαφύγει στην Αλβανία λίγο μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, και τελικά παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές, μία εβδομάδα αργότερα.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 20χρονος αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, προσδιορίζοντας ως “περιφερειακό” τον ρόλο του σε σχέση με το επεισόδιο. “Έφτασα στο σημείο, είδα την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή”, φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο. “Καταδίωξα κάποιον αλλά δεν κατάφερα χτυπήματα εγώ. Συγγνώμη που βρέθηκα στον τόπο αλλά δεν έκανα πράξεις”, είπε ο νεαρός.Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε τους δράστες που κρατούσαν το δρεπάνι, το μαχαίρι και το “Karambit”. “Αυτοί ήταν στην πρώτη σειρά και γύρω απ’ αυτούς ήταν κι άλλοι”, τόνισε ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής.Δεν έπεισε, ωστόσο, για τους ισχυρισμούς του κι έτσι έγινε ο 11ος εμπλεκόμενος που προφυλακίζεται.

enikos.gr