Αλ. Τσίπρας, “επάγγελμα”: Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, μετά από ακόμη μία εκλογική ήττα, είναι γελασμένοι- μπορεί και βαθιά νυχτωμένοι.

Ο άνθρωπος έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του προέδρου και δεν ξεκολλάει απ΄αυτή ούτε με βίντσι. Και μεταξύ μας, ούτε το 2023 θα μπορέσουν να τον ξεκολλήσουν από την καρέκλα οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ , εφόσον ηττηθεί (σ.σ.: σχεδόν σίγουρο είναι, αλλά ας μην τον κακοκαρδίσουμε με τόσα προβλήματα που έχει μπροστά του…) και πάλι στις  βουλευτικές εκλογές.

Ίσως να θεωρεί τον εαυτό του “ισόβιο” πρόεδρο και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ “επάγγελμα”.  Περί ορέξεως, όμως, κολοκυθόπιτα, που λένε και στα χωριά μας.

Για την ιστορία και προς ενημέρωση των μουστερήδων της Κουμουνδούρου, ο Τσίπρας ερωτήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ αν θα παραιτηθεί εφόσον χάσει και τις επόμενες εκλογές.

Και απάντησε: “Δεν θα τις χάσουμε τις επόμενες εκλογές, (σ.σ.: τα ίδια έλεγε και το 2019, ότι “δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”) αλλά θέλω να σας πω ότι τους Πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο λαός και τους ηγέτες και την παραμονή τους επίσης την επιλέγει ο λαός. Πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές μεσολαβεί μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Οι εκλογές”.