Μητροπολίτης Χαλκίδας: Αιχμές για την γιορτή του Αγίου Βαλεντινου την ώρα της τέλεσης γάμου


Αιχμή του Σεβασμιότατου για την ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Στον Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδας τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 13 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι εκκλησιασθέντες ενορίτες συμμετείχαν και στην τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου, αφού παντρέυτηκαν ο Δημήτρης Ελευθερίου και η Μαρία Καπέλου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, επαίνεσε το νεόνυμφο ζευγάρι για την επιλογή τους να τελέσουν τον γάμο τους κατά την αρχαία εκκλησιαστική πράξη, αφού πρώτα είχε αναφερθεί στο ξεκίνημα της νέας πνευματικής περιόδου του Τριωδίου.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δημήτριο και την Μαρία, διότι, μετά από πρότασή του, δέχθηκαν να νυμφευθούν την ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει ένα άγιο ζευγάρι τους ισαποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλα, αφήνοντας σαφή αιχμή για την ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

” Τους Αγίους αυτούς η Εκκλησία μας τιμά, όπως και άλλες άγιες οικογένειες, χωρίς να έχει ανάγκη κατασκευασμένους αγίους του έρωτα.”