Τούρκοι αναλυτές: Αλλάζουν τις ισορροπίες στους αιθέρες τα Rafale

Τούρκοι αναλυτές επεσήμαναν σε τηλεοπτική συζήτησή τους ότι η αγορά των Rafale από την Ελλάδα αλλάζει τις ισορροπίες στους αιθέρες.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται με φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη φέρνει τους Τούρκους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι «κάτι ετοιμάζει».Θεωρούν ότι από τη στιγμή που η Τουρκία δε μπόρεσε να αγοράσει τα F-35, ενώ η Ελλάδα αγοράζει Rafale και υποβρύχια Type 214 και έχει συνάψει και συμφωνία με τις ΗΠΑ, κάτι δεν πάει καλά.

Αναρωτιούνται, μάλιστα, «τι θα τα κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα όπλα».Προκλητικός ΜπαχτσελίΣτο μεταξύ η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική ρητορική σχετικά με το θέμα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί είπε ότι η Ελλάδα «παραβιάζει επανειλημμένα το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών».Παράλληλα, αναμένεται μήνυμα και από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το μεσημέρι, για τα ελληνοτουρκικά, μετά και από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι με τις Belharra η Ελλάδα καθίσταται πανίσχυρη στις θάλασσες.

Πηγή: ΣΚΑΪ