Εθνικός Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων «ΟΥΜΑ 2024» – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Από 05 έως 09 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων «ΟΥΜΑ 2024» Μονάδων Τεθωρακισμένων της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» με άρματα LEO1A5 στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ).

Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, ο ζήλος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους.

Την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV – Day) του Διαγωνισμού την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»
Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος καθώς και Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τον Εθνικό Διαγωνισμό Ουλαμών Αρμάτων «ΟΥΜΑ 2024» της Δ/νσης Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ