Φωτογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο "EUROFERRY OLYMPIA", Παρασκευή 18 φεβρουαρίου 2022. (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ/EUROKINISSI)

«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι οδηγοί από το γκαράζ – Απομακρύνθηκαν με super puma

Γιγάντια επιχείρηση διάσωσης και έρευνας έχει στηθεί γύρω από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», όπου εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας.Διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να φθάσουν στο γκαράζ του πλοίου και να διασώσουν τους δύο επιβάτες που είχαν παγιδευτεί εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο είναι οδηγός, είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές και είχε κάνει έκκληση για βοήθεια.Ελικόπτερο super puma παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να μεταφερθούν στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας.Στο σημείο μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, αλλά και ομάδες της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα, καθώς άλλα 11 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και τρεις Έλληνες.Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλα πέντε άτομα βρίσκονται εντός του πλοίου και αναμένεται νέα επικίνδυνη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.Συνολικά έχουν έχουν διασωθεί 280 άτομα μετά και τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών.Στο πλοίο «Euroferry Olympia», κατασκευής 1995, επέβαιναν συνολικά 239 άτομα, εκ των οποίων τα 51 ανήκουν στο πλήρωμα, 153 φορτηγά και 25 Ι.Χ.

Δέκα επιβάτες στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Κέρκυρας, διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς (9 άνδρες και μία γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.