Ξεκινά το έργο παράκαμψης Χαλκίδας- Ψαχνών

Η παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών είναι το κορυφαίο οδικό έργο που διεκδικεί η Εύβοια, εδώ και δεκαετίες. Είναι ο δρόμος που χρειάζεται αυτός ο τόπος για να βαδίσει σταθερά και με ταχύτητα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Είναι ο δρόμος που χρειάζεται και η βόρεια Εύβοια για να βαδίσει γοργά προς την ανασυγκρότηση.

Το έργο εντάχθηκε αρχικά στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών με στόχο να μεταφερθεί στο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ξεκινά από το τέλος της Υψηλής Γέφυρας, περνά από τη διασταύρωση Νέας Λαμψάκου, συνεχίζει προς βόρεια παρακάμπτοντας τη Χαλκίδα και τη Νέα Αρτάκη από την ανατολική μεριά και την Καστέλλα με τα Ψαχνά από τη δυτική. Έχει συνολικό μήκος 26,5 χιλιόμετρα και αρχικό προϋπολογισμό 210.000.000 ευρώ.

Ο διεθνής διαγωνισμός του έργου δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 4 εταιρείες και κοινοπραξίες και αρχικός μειοδότης αναδείχθηκε η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ» με ποσοστό έκπτωσης 7,61%.

Η γενναία και εξαιρετικά σημαντική πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis και του Υπουργού Υποδομών Kostas Karamanlis με την αρωγή του Υφυπουργού Giorgos Karagiannis, έρχεται σε δικαίωση μιας πολυετούς ανάγκης, διεκδίκησης και δουλειάς της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, των Βουλευτών, των Δημάρχων και κυρίως μιας ολόκληρης κοινωνίας που το ζητά και το περιμένει!

Ελπίζουμε, δουλεύουμε και περιμένουμε για να μιλήσουμε σύντομα ξανά για τη σύμβαση και την κατασκευή!!

Previous
Αρκεί;