Δημήτρης Ταϊρίδης: Από τη «Μπόμπενα» στο Masterchef, τάιζε όλη την Αθήνα αλλά το κοινό τον θέλει εκτός.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης είναι ένας από τους φετινούς παίκτες του Masterchef που στο παρελθόν ήταν γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης.Ο Δημήτρης Ταϊρίδης έχει καταφέρει και έχει γίνει ίσως ο πιο μισητός και ανεπιθύμητος παίκτης του φετινού MasterChef. Οι συμπαίκτες του δεν τον συμπαθούν, ούτε όμως και το τηλεοπτικό κοινό.Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.Ο Δημήτρης είναι από μικρό παιδί μέσα στις κουζίνες και θέλει μέσω του διαγωνισμού να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο κοσμογυρισμένος πρώην ιδιοκτήτης ιστορικής ψαροταβέρνας, υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα για όλα τα θαλασσινά εδέσματα και όχι μόνο. Δηλώνει ανταγωνιστικός και παράλληλα συνεργάσιμος. Μπαίνει με μικρό καλάθι στον διαγωνισμό αλλά δεν φοβάται να κριθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στις μαγειρικές του γνώσεις.Δημήτρης Ταϊρίδης: Η Μπόμπαινα, τα ρολά στην επιχειρήση και το MaterchefΟ Δημήτρης Ταϊρίδης χαρακτηρίζει την σύντροφό του, «σύζυγο» παρότι ο ίδιος δεν έχει παντρευτεί ποτέΟ Δημήτρης Ταϊρίδης, ιδιοκτήτης της ιστορικής Μπόμπαινας στην Καισαριανή, της ταβέρνας που μύησε τους Αθηναίους στην «υψηλή ψαροφαγία», πήρε το εισιτήριο για το σπίτι του «MasterChef 6».Δημήτρης Ταϊρίδης: Η Μπόμπαινα, τα ρολά στην επιχειρήση,Κι αυτό διότι ο επίδοξος MasterChef συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εμβληματικές φιγούρες της αθηναϊκής νύχτας, αφού από το εστιατόριο το οποίο διατηρούσε με τον αδελφό του, λίγα μέτρα από την πλατεία της Καισαριανής, πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πολιτικού, επιχειρηματικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού βίου. Στην θρυλική Μπόμπαινα, μπορούσε κανείς να απολαύσει τα πιο φρέσκα και λαχταριστά θαλασσινά της Αθήνας, την αστακομακαρονάδα – θρύλο του μαγαζιού που γέννησε εκατοντάδες απομιμήσεις και ταυτόχρονα να χαζέψει τους διαπρεπείς θαμώνες του μαγαζιού καθώς έδιναν άνιση μάχη για να περισώσουν τα ρούχα τους από τον συνδυασμό των οστρακόδερμων με τη σάλτσα. Ανάμεσα στους πιο πιστούς fans ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος, ακόμα και όταν μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, δεν παρέλειψε να τιμάει τη Μπόμπαινα σε κάθε επίσκεψή του στην Αθήνα.Η Μπόμπαινα, μετά από θριαμβευτική πορεία δύο δεκαετιών περίπου, κατέβασε ρολά το 2016, συνέπεια της οικονομικής κρίσης.Οι αδερφοί Ταϊρίδη γνωστοποίησαν την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης με μια ανάρτησή τους στο Facebook τον Δεκέμβριο του 2016.Η αναγνώριση από τον ΚοντιζάΟ πρώτος που αναγνώρισε τον Δημήτρη Ταϊρίδη στην οντισιόν ήταν ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος θυμόταν μάλιστα με ακρίβεια τα πιάτα που είχε δοκιμάσει καθώς και τον λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει. Στρείδια, αχινοσαλάτα και μακαρονάδα με γαρίδες -ή γιουβέτσι, ανάλογα με το ποιον επιλέγει να πιστέψει κανείς- δοκίμασε ο σεφ στην τότε έξοδό του στη Μπόμπαινα και πλήρωσε 85 ευρώ το άτομο.Όμως, εκτός από τα εδέσματα, αυτό που έμεινε αξέχαστο στον Σωτήρη Κοντιζά ήταν οι ιστορίες που τους διηγήθηκε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Από τις πρώτες απόπειρες του στις κουζίνες και την περιπέτειά του στην Αμερική ως την προέλευση του ονόματος του μαγαζιού.Αν κερδίσει τον διαγωνισμό, ο Δημήτρης Ταϊρίδης ονειρεύεται να ξανανοίξει την Μπόμπαινα μετά από 5 χρόνια απραξίας και να υποδεχτεί ξανά την πελατεία του σε ένα από τα πιο αγαπημένα ιστορικά στέκια της Αθήνας.