Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Xαλβά χωρίς σιμιγδάλι με πορτοκάλι.

Από τους γνωστότερους χαλβάδες είναι ο σησαμένιος, ο σιμιγδαλένιος, ο φαρσαλινός ή παζαριώτικος, ο παραδοσιακός χαλβάς των Φαρσάλων, ο περσικός και ο κετέν χαλβάς.

Ο χαλβάς από ταχίνι είναι νηστίσιμος, ανάλογα, όμως, με την τήρηση της νηστείας για το λάδι, νηστίσιμοι θεωρούνται και οι άλλοι δύο τύποι εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί βούτυρο.Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό χαλβά που θυμίζει αυτόν των Φαρσάλων όμως δεν είναι ίδιος στη γεύση.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
½ φλ. κορν φλάουρ
1 και ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. νερό
1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού
¼ κ.τ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (GHEE) ( ή ελαιόλαδο)
χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι
Εκτέλεση
Στύβετε τα πορτοκάλια και σουρώνετε το χυμό.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κορν φλαουρ, το χυμό πορτοκολιού και 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ( αν νηστεύετε χρησιμοποιείστε λάδι) ένα μικρό πυρέξ( περίπου 7 ίντσες) και το αφήνετε στην άκρη.Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον κάρδαμο. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το πορτοκάλι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέστε τρεις κουταλιές βούτυρο ( ή λάδι) και αφήστε το χαλβά στη φωτιά για 5 ακόμα λεπτά.
Ρίχνετε το μείγμα το πυρέξ, πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς και τον αφήνετε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.