Νέα Υόρκη: Οι πρώτες στιγμές μετά την αιματηρή επίθεση στο μετρό

Οι πόρτες του συρμού ανοίγουν και ο κόσμος τρέχει να βγει από το τρένο, την ώρα που καπνοί βγαίνουν από το βαγόνι – Ακολουθούν σκηνές τρόμου και πανικού – Αναζητούν τον άντρα που αιματοκύλισε το μετρό – Τι λέει ο οδηγός του τρένου – Δείτε βίντεο κι απο το εσωτερικό του συρμού 

Αυτή είναι η στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση στον σταθμό του Μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Επιβάτης που βρισκόταν στο βαγόνι της επίθεσης κατέγραψε καρέ – καρέ όλες τις σοκαριστικές στιγμές που ακολούθησαν. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι πόρτες του συρμού ανοίγουν και ο κόσμος τρέχει να βγει από το τρένο τη ώρα που καπνοί βγαίνουν από το βαγόνι.

Ακολουθούν σκηνές τρόμου και πανικού: Πολίτες κοιτούν μέσα στο βαγόνι που έχει «πνιγεί» στον καπνό. Κάποιοι άλλοι τραυματισμένοι, έχουν πυροβοληθεί,  πέφτουν στο έδαφος και αιμοραγούν. Άλλοι τρέχουν προς την έξοδο καλύπτωντας τη μύτη τους, παρά το γεγονός ότι φορούν ήδη τις μάσκες για να προστατευτούν από τον κορωνοιό. 

Κάποιοι βοηθούν τους τραυματίες και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να επιβιβαστούν στο απέναντι συρμό.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο βαγόνι του Μετρό αφού πρώτα πέταξε ένα καπνογόνο. 

Οι επιβάτες παγιδεύτηκαν στον συρμό μέχρι την επόμενη στάση όπου ακολούθησαν οι σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο. 

Τι λέει στο CNN o οδηγός του τρένου 

Aυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Μπρούκλιν περιέγραψε τις σκηνές χάους που ακολούθησαν λέγοντας ότι είδε πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είπε ότι το τρένο καθυστέρησε λίγα λεπτά να ξεκινήσει και λίγα λεπτά πριν φτάσει στην πλατφόρμα 36th Street στο Sunset Park καπνός έπνιξε ένα από το βαγόνια. Στη συνέχεια όπως είπε άκουσε ήχους σαν πυροτεχνήματα. «Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτό που έχω ζήσει», είπε. 

«Ήμουν στο μπροστινό μέρος του τρίτου βαγονιού και όλα συνέβησαν στο πίσω μέρος του… Μόλις φούντωσε ο καπνός, άρχισε να «καταβροχθίζει» τα πάντα», είπε στο CNN.