Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που εν κινήσει λεωφορείο με επιβάτες πιάνει φωτιά και φλέγεται απ’ άκρου εις άκρον

Το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη πιάνει φωτιά και οι επιβάτες τρέχουν να το εγκαταλείψουν. Μάχη με το χρόνο δίνει και ο οδηγός του…

Το λεωφορείο πιάνει φωτιά στη Θεσσαλονίκη και τυλίγεται στις φλόγες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι επιβάτες και ο οδηγός καταφέρνουν να αποφύγουν τα χειρότερα. Αντιλαμβάνονται έγκαιρα αυτό που πρόκειται να συμβεί και το εγκαταλείπουν χωρίς να τραυματιστούν. Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθούν τις παρακάτω εικόνες, που ανάγκασαν κατοίκους της περιοχής αλλά και διερχόμενους να σταματήσουν, για να μάθουν τι είχε συμβεί.

Αστικό λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε καθώς αυτό κινούταν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στη Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες και ο οδηγός πρόλαβαν και εγκατέλειψαν άμεσα το φλεγόμενο λεωφορείο και δεν κινδύνευσαν. Για την κατάσβεση επιχείρησαν τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται.

Ο Σάββας Γανιτίδης, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης τονίζει στο newsit.gr: «Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11:00 το πρωί σήμερα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έκανε το δρομολόγιο απο Κουφάλια προς ΚΤΕΛ Μακεδονία και έπιασε ξαφνικά φωτιά εν κινήσει. Λίγο πριν σταματήσει στη στάση για να πάρει και άλλα άτομα. Είχε και επιβάτες μέσα. Περίπου δέκα άτομα.

Ευτυχώς και ο οδηγός και οι επιβάτες το αντιλήφθηκαν άμεσα και κατέβηκαν γρήγορα. Ήμουν κι εγώ παρών, είδα όσα έγιναν και κάλεσα αμέσως την πυροσβεστική. Ευτυχώς σε 12 λεπτά οι πυροσβέστες ήταν στο σημείο και κατάφεραν και την έσβησαν. Βοήθησαν πολύ και δύο πυροσβέστες που μένουν στο χωριό και ήταν εκτός υπηρεσίας και τους ευχαριστούμε πολύ. Το λεωφορείο καταστράφηκε εντελώς, όμως όλα έγιναν γρήγορα και ο κόσμος κατεβηκε γρήγορα και δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις».

Ο κύριος Γανιτίδης μάλιστα ανέβασε στο διαδίκτυο και ένα βίντεο, που δείχνει το λεωφορείο να φλέγεται…