Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ-Δρίτσας: Στημένοι μηχανισμοί μας εμφανίζουν βαρίδια

Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων απετράπησαν τα χειρότερα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο βήμα είχε ανέβει ο Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος επέλεξε να απαντήσει στον προηγούμενο ομιλητή Ανδρέα Νεφελούδη καθιστώντας τον υπεύθυνο – μεταξύ άλλων- για την παραίτηση του προεδρείου της νομαρχιακής Κυκλάδων αλλά και το γεγονός ότι ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος θεωρείται persona non grata στην Σύρο.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός αφορμή στάθηκε το γεγονός πως 17 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για το Νεώριο Σύρου επισημαίνοντας την ανάγκη να δουλεύει τηρώντας την περιβαλλοντική νομοθεσία. «Ανεχτήκαμε 30 μέλη της νομαρχιακής, 30 μυρμήγκια του κόμματος, να εγκαταλείπουν απογοητευμένοι και κλείσαμε τα μάτια» είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε επίθεση κατά των μηχανισμών του κόμματος που «με διαρροές κάποιους προσπαθούν να μας εμφανίσουν ως βαρίδια του κόμματος και ότι είμαστε κατά του προέδρου». Αναφέρθηκε ονομαστικά σε Σκουρλέτη, Βούτση και Ευκλείδη Τσακαλώτο, «δείχνοντας» την Ομπρέλα και συμπληρώνοντας πως η προσπάθεια εγγραφής νέων μελών απέτυχε και ότι είναι οι +53 και τα «βαρίδια» που δίνουν μάχη και κρατούν ζωντανό το κόμμα.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχθηκε από σύνεδρο όταν κατέβηκε από το βήμα. Άρχισε να τον σπρώχνει εξυβρίζοντας τον και απαιτήθηκε η παρέμβαση των Θεοχαρόπουλου και Φίλη αρχικά αλλά και της Όλγας Γεροβασίλη που έγινε μάρτυρας του περιστατικού, για να αποτραπούν τα χειρότερα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο δράστης του επεισοδίου ο οποίος και χθες είχε καταφερθεί κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποπέμφθηκε με απόφαση της Γεροβασίλη.