Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 15χρονος από πυροβολισμό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από πιστόλι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σε κατάσταση σοκ είναι η γειτονιά του Ευόσμου, στο σημείο όπου τη Μεγάλη Παρασκευή, ένας ανήλικος τραυματίστηκε θανάσιμα, έπειτα από εκπυρσοκρότηση όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr όλα ξεκίνησαν όταν ο 15χρονος που πυροβόλησε πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του και ενώ οι δύο τους βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου υπήρχαν δύο καραμπίνες.

Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειξε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό, και φέρεται να εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός αρχικά ισχυρίστηκε στην αστυνομία πως έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε τι ακριβώς συνέβη.

Ο 15χρονος ισχυρίστηκε αρχικά στις Αρχές πως ο φίλος έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού ενώ λίγο αργότερα παραδέχθηκε πως τον πυροβόλησε καταλάθος και στη συνέχεια συνελήφθη και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstoday.gr, ο ανήλικος διεκομίσθη στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί πάλευαν επί μιάμιση ώρα για να τον σώσουν. Μάλιστα, στην αρχή δεν γνώριζαν ότι τα τραύματα προέκυψαν από πυροβολισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της γειτονιάς που γνωρίζει και τις δύο οικογένειες, οι 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, ήταν φίλοι από το Δημοτικό, ενώ όταν συνέβη το περιστατικό οι γονείς έλειπαν από το σπίτι.

Σύμφωνα με το grtimes κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 15χρονος που άφησε τελικά την τελευταία του πνοή, έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του προσώπου του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για οτιδήποτε άλλο εκτός από δυστύχημα.