Αποτρόπαια πράξη: Νεαροί κακομεταχειρίζονταν κοτούλα στη Βόρεια Εύβοια

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 24 και 27 ετών για κακοποίηση κότας.

Το περιστατικό συνέβη στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας στις 30 Απριλίου. Το ένα από τα τρία άτομα πετούσε την κοτούλα στον δεύτερο ενώ ο τρίτος βιντεοσκοπούσε.

Το βίντεο στη συνέχεια το ανέβασε σε σελίδα του στο istagram ο τρίτος της παρέας, το οποίο έφτασε στα χέρια των μελών του νεοσύστατου συλλόγου Χαλκίδας Strays Souls (αδέσποτες ψυχές).

Από εκεί και πέρα, τα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης του θέματος. Ενημερώθηκε αμέσως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας να επιληφθεί του θέματος και να πράξει όλα όσα ο νόμος επιτάσσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι, το περιστατικό, έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 30-04-2022, εντός αποθήκης σε περιοχή της Βόρειας Ευβοίας και ταυτοποιήθηκαν τα δύο άτομα που προέβησαν στην πράξη αυτή, καθώς και το τρίτο που ενήργησε την βιντεοσκόπηση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου.