εράστια αχαριστία από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη

Λησμόνησαν τον μεγάλο ευεργέτη του Κινήματος

Ήταν όλοι εκεί, στο κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη, του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κιν Αλ.

Ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Νίκος Παπανδρέου, όλες οι προσωπικότητες που σημάδεψαν την πορεία του κινήματος αλλά και της ίδιας της Ελλάδας.

Και όμως, έλειπε ο μεγαλύτερος ευεργέτης του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι δεν του απηύθυναν κάνουν πρόσκληση!

Ο λόγος για τον «στρατηγό» Θεόδωρο Τσουκάτο. Ο άνθρωπος που εξασφάλισε την πολυτελή διαβίωση σε δεκάδες κορυφαία στελέχη της παράταξης. Ο άνθρωπος που έφερνε τις μαύρες σακούλες στα ταμεία του κινήματος, βοηθώντας το να κερδίσει τις εκλογές του 2000, ώστε να μπορέσει ο Άκης, ο Γιάννος, ο Τάσος και τα άλλα παιδιά να προκόψουν και να ευημερήσουν.

Ο Κώστας Σημίτης με τον Θόδωρο Τσουκάτο, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Κυρίως όμως, η εκλογή του Κώστα Σημίτη απέναντι στον Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2000, προσωπικός θρίαμβος του Θεόδωρου Τσουκάτου, εξασφάλισε την ατιμωρησία πολλών στελεχών, καθώς λόγω του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών που πέρασε ο Βενιζέλος και η αριστοτεχνικές παραγραφές που θεσμοθετήθηκαν κατά την ίδια τετραετία, εξασφάλισαν την φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Και την παραμονή των κεντρικών γραφείων στην Χαριλάου Τρικούπη, διότι σε αντίθετη περίπτωση, υπήρχε ο κίνδυνος μεταφοράς του πράσινου στρατηγείου στον Κορυδαλλό.

Και όμως, αυτός ο μέγας ευεργέτης του κινήματος, δεν προσεκλήθη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου. Μιλάμε για τον ορισμό της αχαριστίας…