Σίμος Κεδίκογλου: Εκστρατεία ενημέρωσης για την οργάνωση και ανάπτυξη των συκοπαραγωγών Κύμης 

Τη διεξαγωγή ενημερωτικής Ημερίδας από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΑΑΤ και επιστήμονες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από τους συκοπαραγωγούς Κύμης, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με παραγωγούς της περιοχής. 

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιτάλου κ. Γιάννης Γέραλης, ο αγρότης κ. Ιωάννης Κρινής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αξιοποίησης Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης κ. Αχιλλέας Θεοχάρης και ο σύμβουλος του ΥφΑΑΤ κ. Νίκος Παλυβός, εξετάστηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί.

Ο Υφυπουργός στην τοποθέτησή του, τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω στοχευμένη ενημέρωση, με τη συμμετοχή στελεχών του ΥπΑΑΤ και ομάδας επιστημόνων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ειδικότερα, τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρέχουν αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα και ο Οργανισμός στοιχεία προς αξιοποίηση μεθόδων βελτίωσης και αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Στη συνέχεια, κάλεσε τους παραγωγούς να επωφεληθούν από τη συµµετοχή σε συλλογικά σχήµατα, τονίζοντας ότι το μέλλον του αγροτικού κόσμου είναι οι συλλογικότητες για την ευελιξία στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. 

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, που αναμένεται να διεξαχθεί εν ευθέτω χρόνω, θα υπάρξει και σχετική πληροφόρηση για περαιτέρω ενίσχυση των μελισσοκόμων της περιοχής.