Σκηνικά τεχνητής έντασης για εκλογές λόγω κατάρρευσης από την ακρίβεια «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον τόνο για επιστροφή σε σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Προεκλογικός συναγερμός τρίμηνης διάρκειας και πλήρη προετοιμασία του κόμματος

Με την πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, καθώς κρίθηκε πως η πρώτη οφείλει να γίνει ζωντανά και η Κουμουνδούρου δεν διαθέτει αίθουσα για 41 άτομα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κλείσει και επίσημα τον κύκλο της ανανέωσης – αλλά και της ενδοσκόπησης, δίνοντας τον τόνο για επιστροφή σε σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Το καθοδηγητικό όργανο, στο οποίο θα δώσουν το παρόν πολλοί «πρωτάρηδες», κρίθηκε ότι πρέπει να συνέλθει χωρίς χρονοτριβή καθώς οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα επίπεδα και το αντιπολιτευτικό έργο έχει μείνει πίσω λόγω εσωκομματικών διαδικασιών.

Στην Κουμουνδούρου πλέον κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουν πως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι καθαρά εκλογικός με ορίζοντα το τέλος του καλοκαιριού. Σε αυτό συνηγορούν πολλές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως το κλίμα ραγδαίας φθοράς από την ακρίβεια και το γεγονός ότι το φθινόπωρο που έρχεται αναμένεται να είναι πολύ χειρότερο από τον περσινό χειμώνα στο μέτωπο της ακρίβειας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο πληθωρισμός (που αναμένεται να ξεπεράσει και το 11% στην επόμενη ανακοίνωση της Eurostat, ήρθε για να μείνει – ουδόλως παροδικός δεν είναι όπως προεξοφλούσε η κυβέρνηση – μαζί με την έκρηξη τιμών σε καύσιμα, ενέργεια και καλάθι της νοικοκυράς. Τα στοιχεία από την έρευνα της ΓΣΕΕ είναι σοκαριστικά, καθώς οι μισθωτοί έχουν χάσει ήδη το 18% της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ η κατάσταση με την μείωση κίνησης και την πτώση τζίρου στην στην αγορά είναι ήδη δραματική.

Η αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας προϊδεάζει για αβίωτο φθινόπωρο και χειμώνα, με ακόμα μεγαλύτερο τσουνάμι αυξήσεων, ενώ ο συνδυασμός ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ δημιουργεί εκρηκτικό κοκτέιλ στην πραγματική οικονομία.

Ως εκ τούτου το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση είναι προεκλογικός συναγερμός τρίμηνης διάρκειας και πλήρη προετοιμασία του κόμματος, καθώς θεωρείται ολοένα και πιο βέβαιο πως ο κ. Μητσοτάκης υπό το βάρος της φθοράς θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών πριν το νέο «τσουνάμι».

Σκηνικό έντασης

Σε αυτήν ακριβώς την κοινωνική οργή αποδίδεται από το επιτελείο της Κουμουνδούρου η προσπάθεια Μητσοτάκη για αλλαγή ατζέντας, μέσα από σκηνικά έντασης σε κάθε ευκαιρία. Ωστόσο, οι χειρισμοί της κυβέρνησης προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέχρι πού μπορεί να φθάσει την επιχείρηση αποπροσανατιλισμού. Χθες, από το ακραία λαϊκιστικό και ψευδεπίγραφο δίλημμα «βαριοπούλες ή βιβλιοθήκη», η κυβέρνηση διά «ανώτατων πηγών» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προεξόφλησε «πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού» και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης.

Στην Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για «φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε το ΥΠΕΘΑ, ενώ μόλις μισή ώρα αργότερα αναγκάστηκε να διαψεύσει τον… εαυτό της η πηγή μετά το σάλο.

«Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε η Κουμουνδούρου για να καταλήξει πως «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.».