Με ευχαριστήριο πανό υποδέχτηκαν στη λαϊκή Ν. Φιλαδέλφειας τον Άδωνι Γεωργιάδη (video)

«Οι λαϊκές αγορές βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείο Ανάπτυξης. Σήμερα πλέον με όχημα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τον κλάδο στηρίζουμε στην πράξη τους χιλιάδες επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτές, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και τους χιλιάδες καταναλωτές που τις επιλέγουν για τις καθημερινές τους αγορές», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτο αμέσως μετά την επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μουλιάτος επισήμανε ότι το νομοθετικό αποτύπωμα του νέου νόμου για τις λαϊκές αγορές είναι εξαιρετικά ισχυρό και σηματοδοτεί αναμφίβολα την είσοδο του κλάδου σε μία νέα εποχή που εξασφαλίζει εξίσου τα συμφέροντά όλων, πωλητών και καταναλωτών με ένα ξεκάθαρο και απόλυτα σαφές κανονιστικό πλαίσιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε από νωρίς στο χώρο της λαϊκής αγοράς στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας όπου πωλητές και πολίτες τον υποδέχτηκαν εγκάρδια. Άλλωστε ο ίδιος έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή που κατέλαβε τον συγκεκριμένο υπουργικό θώκο ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κατανοήσει πλήρως τα προβλήματά και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας, καθώς είναι και αυτός άνθρωπος της αγοράς.

Φυσικά ως υπουργός Ανάπτυξης δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις τιμές των προϊόντων, ξεκαθαρίζοντας πως παρά τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων διεθνώς που συμπαρασύρουν σειρά αγαθών: «Στις λαϊκές αγορές αποδεικνύεται ότι μπορούν όλοι να προμηθευτούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε χαμηλές τιμές απόρροια όχι μόνον του υγειούς ανταγωνισμού που λειτουργεί πάντοτε προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πωλητών και καταναλωτών» .

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε όμως την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και για μία σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν, με τον ίδιο να συζητάει και να απαντάει επί της ουσίας στα ερωτήματα που του έθεταν. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι για να διασχίσει κατά μήκος τη λαϊκή αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 45 λεπτά.

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στη λαϊκή της Νέας Φιλαδέλφειας εντάσσεται σε μία σειρά άλλων επισκέψεων σε λαϊκές αγορές της Αττικής, με τους επαγγελματίες πωλητές να αναγνωρίζουν ότι ο ρόλος του Άδωνι Γεωργιάδη υπήρξε καθοριστικός για την θετική κατάληξη των προσπαθειών της ΠΟΣΠΛΑ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Μουλιάτου στην επεξεργασία και στη διαμόρφωση του νέου νόμου των λαϊκών αγορών.