Ο Κασσελάκης από Λονδίνο τρολάρει τους διαφωνούντες: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι εγώ πρόεδρος

«Είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου μίλησε στο London School of Economics (LSE) σε εκδήλωση με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ερωτηθείς από τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν για τις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο, ανέφερε: «Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια από τη ΝΔ είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος».

Για το πώς έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Κασσελάκης στο LSE
Σε άλλο σημείο μίλησε για το πώς μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πώς έγινε πρόεδρος του κόμματος. «Ήταν σοκ το αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου. 20 μονάδες διαφορά σημαίνουν ότι η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κόμμα εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει δημοφιλής, είναι υπέροχος άνθρωπος, δεν έχει κανένα σκάνδαλο στα όνομά του. Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανανέωση χτες και δύο είναι οι επιλογές: Είτε καινούργια ηγεσία ή μεγάλες αλλαγές σε όλα. Του είπα ας μείνουμε στο δεύτερο, ας αλλάξουμε τα πάντα.

Στέφανος Κασσελάκης επαίνεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι ήταν μία από τις πιο ικανές κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας ότι άφησε «μαξιλάρι» 37 δισ. ευρώ και έβγαλε τη χώρα έξω από τα μνημόνια.

Τι είπε ο Κασσελάκης για τις αποχές από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο
Ερωτηθείς από το κοινό για το πώς θα χειριστεί τις αποχές από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο για όλους, ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, σημείωσε ότι η μία αποχή ήταν για ιδεολογικούς λόγους (σ.σ. ο Παύλος Πολάκης) και η δεύτερη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (σ.σ. ο Όθων Ηλιόπουλος). «Θα κάνω τις ανακοινώσεις την κατάλληλη ώρα. Το σημαντικό είναι ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι καλύτερες σήμερα. Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτός ο νόμος» σημείωσε χαρακτηριστικά.