Το θαυματουργό καλοκαιρινό φρούτο

Στη σκιά του καρπουζιού και του πεπονιού, το βερίκοκο αυτό το μικρό και πεντανόστιμο φρούτο, έχει τουλάχιστον 3 λόγους για να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Το βερίκοκο λοιπόν που θα το βρεις σε κάθε μανάβικο της Ελλάδος, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Γεμάτο αντιοξειδωτικά

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, που προστατεύουν από ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις αλλά και β-καροτίνη και βιταμίνες Α, C και Ε. Οι ενώσεις αυτές προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με την παχυσαρκία και πολλές χρόνιες ασθένειες

Τα μάτια σας θα τα ευγνωμονούν

Στα βερίκοκα θα βρεις β-καροτίνη, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και βιταμίνες C, Ε και Α. Η βιταμίνη Α προστατεύει από παθήσεις των ματιών, η βιταμίνη Ε καταπολεμάει τις ελεύθερες που καταπολεμάει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βρίσκονται στους φακούς και τους αμφιβληστροειδείς των ματιών μας και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Το δέρμα σου τα έχει ανάγκη

Αν καπνίζεις, ζεις σε πόλη με ρύπανση και σε βλέπει ο ήλιος, τότε τα βερίκοκα θα είναι ότι χρειάζεσαι. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και οι περιβαλλοντικοί ρύποι, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.Βοηθάει στη δημιουργία του κολλαγόνου, που με τη σειρά του χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα. Τέλος,  όπως βρέθηκε σε τελευταία έρευνα η συμπληρωματική χορήγηση β-καροτίνης μείωσε τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος κατά 20%.

Βοηθάει στην ομαλή λειτουργεία του εντέρου

Τα βερίκοκα είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες ενισχύουν τα καλά βακτήρια του εντέρου που χρειάζονται για τη καλή λειτουργεία του εντέρου. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι βοήθαει στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας.