Μικροπλαστική μόλυνση στο βοδινό και το χοιρινό κρέας εντόπισαν για πρώτη φορά ερευνητές, καθώς και στο αίμα αγελάδων και χοίρων σε φάρμες, εγείροντας ανησυχίες για την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Οι επιστήμονες στο Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) στην Ολλανδία βρήκαν τα σωματίδια στα τρία τέταρτα του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που εξέτασαν, καθώς και σε κάθε δείγμα αίματος κατά την πιλοτική τους μελέτη.
Μικροπλαστικά βρέθηκαν επίσης και σε όλα τα δείγματα ζωοτροφών που δοκιμάστηκαν, υποδεικνύοντας μια δυνητικά σημαντική οδό μόλυνσης. Τα προϊόντα διατροφής ήταν συσκευασμένα σε πλαστικό, μια ακόμη πιθανή διαδρομή, αναφέρει η Guardian.