«Πάντα παρόντες» -Ευρείας κλίμακας περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Π.Ε. Εύβοιας παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου, υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη 

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα στο μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, δίπλα στους κατοίκους της, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, έστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στην περιοδεία ευρείας κλίμακας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε. Εύβοιας, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον κ. Γεραπετρίτη, αποτελούμενο από τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κα. Ελένη Δουνδουλάκη και τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Κοτρωνιά (Φθιώτιδα), Θανάση Δαβάκη (Λακωνία) και Θανάση Λιούτα (Τρίκαλα) επισκέφθηκε τα έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικό, και η υποψήφια βουλευτής και πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, κα. Σοφία Νικολάου.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από το κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, όσο και αυτοψίες στα εν εξελίξει έργα. Αρχικά  συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αιδηψού κ. Σωτήρη Δανίκα και με τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Δήμο, ακολούθως ξεναγήθηκε στις Ροβιές όπου είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων περιοχών και συμμετείχε με όλο το κλιμάκιο στη διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε με Τουριστικούς και Εμπορικούς φορείς από την ευρύτερη περιοχή.  Παρακολούθησε την εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη και παραβρέθηκε στην Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΟΔΕ Εύβοιας στη Χαλκίδα. 

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η δημιουργία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΥπΑΑΤ για τη στήριξη στον πρωτογενή τομέα, με τον κ. Γεραπετρίτη να επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους. «Συνεχίζεται και διατηρείτε τη ζωντάνια σας και την ενέργειά σας, παρόλο την καταστροφή που υπέστη ο τόπος και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε ο Υπουργός Επικρατείας.

Διαβεβαίωση του Υφυπουργού αλλά και των συμμετεχόντων, είναι ότι με σύμμαχο τον Πρωθυπουργό και το σύνολο της κυβέρνησης, η πληγείσα περιοχή αναπτύσσεται στο πλαίσιο της ολικής προσπάθειας αναγέννησης για ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον.