Τραγωδία σε φεστιβάλ στην Ισπανία με δεκάδες θύματα – Κατέρρευσε η σκηνή λόγω ισχυρών ανέμων

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός δυστυχήματος που έλαβε χώρα σε μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας, όταν δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν την κατάρρευση μέρους της σκηνής. 

Εκ των τραυματιών, τρεις έχουν σοβαρά τραύματα και 14 ελαφρύτερα, όπως ενημέρωσε η τοπική Υπηρεσία Εκτάτκων Αναγκών. Συνολικά χρειάστηκαν περίθαλψη 40 άτομα. 

«Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι και θλιμμένοι με αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί» ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook. Έκαναν λόγο για «έκτακτες» καιρικές συνθήκες, που προκάλεσαν ζημιές σε διάφορες υποδομές στον χώρο.

«Περίπου στις 4 το πρωί, απρόσμενοι και βίαιοι άνεμοι κατέστρεψαν την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να πάρουν άμεσες αποφάσεις να εκκενώσουν την περιοχή ώστε να εγγυηθεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, εργαζομένων και καλλιτεχνών». 

Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Medusa διεκόπη μετά την τραγωδία. 

Ένας εκ των θεατών, σημείωσε πως βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ. Ήμασταν 30 μέτρα μακριά. Θα μπορούσε να είμαι εγώ, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε».