ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελικές αποφάσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο της Δευτέρας εν όψει της μάχης στη Βουλή

«Η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια ιστορία από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει με την προπαγάνδα και η οποία αναδιατάσσει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευσηΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Τη Δευτέρα κι όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο -τελευταίες ημέρες ξεκούρασης για τον Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε για τρεις ημέρες στην Αστυπάλαια, τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα αποφασιστεί και η στάση του κόμματος στις κοινοβουλευτικές μάχες που θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, όπως πληροφορείται το CNN Greece, να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή με τη συμμετοχή κι όσων από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου: των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, Γιάννη Ραγκούση, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πάνου Σκουρλέτη και του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, δεν προβλέπεται άμεσα η σύγκληση κάποιου άλλου κομματικού οργάνου, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας ή της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συζήτηση θα περιστραφεί κυρίως γύρω από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ως προς τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, αλλά και κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα την Πέμπτη.

Στην Κουμουνδούρου είναι ενήμεροι για το πρέσιγκ που ασκείται στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ από το Μέγαρο Μαξίμου ούτως ώστε να υπερψηφίσει την επέκταση της διερεύνησης πιθανών υποθέσεων υποκλοπών κι επί κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε οποιαδήποτε διεύρυνση της έρευνας κι αυτό όχι γιατί φοβούνται, αλλά γιατί θα δημιουργούσε θολούρα ως προς τα πραγματικά επίδικα, που είναι αν η ΕΥΠ προμηθεύτηκε το κακόβουλο λογισμικό Predator για να παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους κι άλλα πρόσωπα και πόσα επιπλέον είναι αυτά, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

«Η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια ιστορία από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει με την προπαγάνδα και η οποία αναδιατάσσει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας πως είναι πλέον φανεροί και οι κλυδωνισμοί που έχει επιφέρει η υπόθεση των υποκλοπών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.