Συρίγος: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» του Ερντογάν

Τις συνεχόμενες απειλές του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας σχολίασε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, ανέλυσε τις συνεχόμενες ανοιχτές απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, εξηγώντας πως η φράση που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Απειλές Ερντογάν: Έλληνες μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη -Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο
Ο κ. Συρίγος υπογράμμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος στην τελευταία του ομιλία, είχε ένα μήνυμα από το 1922 με τη φράση «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» και ένα από το 1974 με το « θα έρθουμε βράδυ», για την εισβολή στην Κύπρο.

Συρίγος: Δεν υπάρχει άλλος ηγέτης που να κινείται σε τέτοιους ρυθμούς απειλών για τόσες εβδομάδες

Συνεπώς, εξήγησε ο κ. Συρίγος το μήνυμα του Ερντογάν ήταν «προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι».

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί πολλές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο. Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά εδώ και δύο μήνες. Ο Ερντογάν μιλά σε αυτούς τους τόνους πάνω από 1,5 μήνα» τόνισε ο κ. Συρίγος.