Η Ματίνα Παγώνη εξηγεί γιατί ο βασιλιάς Κάρολος έχει τόσο πρησμένα χέρια -Οι αιτίες

Τις φωτογραφίες που δείχνουν τα χέρια του βασιλιά Καρόλου να είναι εξαιρετικά πρησμένα σχολίασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε στο «Πρωινό», αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες, δεν είναι πρησμένα μόνο τα χέρια, αλλά και τα πόδια του βασιλιά Καρόλου. «Αυτά είναι οιδήματα, που μπορεί να είναι οι αιτίες πολύ απλές και να είναι και πιο σοβαρές». Εξηγώντας περαιτέρω, σημείωσε ότι «έχει κάνει οιδήματα γιατί έχει κατακράτηση υγρών, η πιο απλή αιτία μπορεί να είναι από αφυδάτωση, καθώς αυτές τις μέρες ήταν ταλαιπωρημένος, δεν θα έπινε νερό».

Και συνέχισε: «Δεύτερη αιτία μπορεί να είναι υψηλά επίπεδα νατρίου, μπορεί να παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, να του προκαλεί κατακράτηση των υγρών, μπορεί να έχει υψηλό σάκχαρο, οπότε και αυτό κάνει κατακράτηση και δημιουργεί οιδήματα, ή να έχει κάποιο πρόβλημα σε κάποια όργανα. Αλλά, εμείς, επειδή δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό».

Στη συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι οι γιατροί του, γενικά, αφού κάνουν εξετάσεις για να δουν την αιτία, αν είναι κάτι απλό, θα συστήσουν να πίνει πολλά νερά και ίσως του χορηγήσουν κάποιο διουρητικό φάρμακο.