Ρωσία: Υποστηρικτές του Ναβάλνι κάλεσαν τον γιο του εκπροσώπου του Πούτιν σε επιστράτευση και αυτός αρνήθηκε

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, τα αεροδρόμια της Ρωσίας γέμισαν ασφυκτικά από πολίτες που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα, πριν ενταχθούν στον στρατό. Ένας από αυτούς που φαίνεται ότι αρνήθηκε τη στρατολογική κατάταξή του είναι ο γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Νικολάι.

Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Δημοφιλής Πολιτική», Ντμίτρι Νιζόφτσεφ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε τον γιο του Ντμίτρι Πεσκόφ και του συστήθηκε ως στρατιωτικός επίτροπος, λέγοντας ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατολογικό γραφείο, λόγω της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Νιζόφτσεφ είπε στον Νικολάι Πεσκόφ ότι έχει ήδη λάβει την κλήτευση τόσο μέσω της πύλης Κρατικών Υπηρεσιών όσο και με επιστολή, και ρώτησε αν ο Νικολάι θα προσέλθει στο στρατολογικό γραφείο μέχρι τις 10 π.μ. αύριο.

«Στις 10 το πρωί, φυσικά, αύριο δεν θα έρθω. Εάν γνωρίζετε ότι είμαι ο κύριος Πεσκόφ, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι και τόσο σωστό, να βρίσκομαι εκεί. Θα λύσω το ζήτημα σε άλλο επίπεδο», απάντησε ο Νικολάι Πεσκόφ, λέγοντας ότι πρέπει «να καταλάβει τι συμβαίνει» και «ποια είναι τα δικαιώματα του».

«Δεν έχω πρόβλημα να υπερασπίσω την πατρίδα, αλλά πρέπει να καταλάβω τη σκοπιμότητα της δικής μου παρουσίας, σας μιλάω για ορισμένες πολιτικές ιδιαιτερότητες», κατέληξε ο Νικολάι.

Οι συντάκτες της εκπομπής επισημαίνουν ότι η συζήτηση έγινε ζωντανά, οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τίποτα από αυτήν. Άλλωστε, ήδη καταγράφηκαν εικόνες που δείχνουν Ρώσους να τρέχουν να φύγουν από τη χώρα.

Από την άλλη μεριά, ο ίδιος ο Ντμίτρι Πέσκοφ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι οι δημοσιογράφοι μίλησαν με τον γιο του, δηλώνοντας ότι έκοψαν το σημειολογικό μέρος της συνομιλίας.

«Ζητήστε τους να βγάλουν πρώτα ολόκληρη τη συζήτηση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη μόνη σωστή επιλογή του. Ούτε και αυτός» δήλωσε ο Πεσκόφ στην ιστοσελίδα Podyem.