Ζεμπίλης: ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του ΦΟΔΣΑ ΑΕ και κατά των δήμων της Εύβοιας!  

Σε μια περίοδο που απαιτείται σύνεση, σύμπνοια και αυτοδιοικητική συνείδηση, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ν/Κ Εύβοιας, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική του παρέμβαση να ρίξει ” λάδι στη φωτιά”, υποθάλποντας τον παραλογισμό και την ανυπακοή στη τήρηση νόμιμων υπουργικών αποφάσεων. Ειδικότερα, με ερώτηση, που απέκρυψαν από τα τοπικά ΜΜΕ και συνυπογράφουν 21 Βουλευτές της, η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφεται ενάντια στην υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/96097/1669/22-09-2022 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, με την οποία αποφασίστηκε η μεταφορά των απορριμμάτων της Ν/Κ Εύβοιας στο ΧΥΤΑ Θήβας.  

Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβασή του αυτή τάσσεται υπέρ της πρότασης του ΦΟΔΣΑ ΑΕ για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Ν/Κ Εύβοιας σε Άμφισσα και Ιστιαία, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές στο ΧΥΤΑ της Β. Εύβοιας. Είναι ενδεικτικό μάλιστα του λαϊκισμού, που αποπνέει η ερώτηση, ότι επιχειρείται να καλλιεργηθεί κλίμα διχασμού μεταξύ της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Το επιχείρημα που προβάλλεται και πάλι είναι ο κίνδυνος κορεσμού του ΧΥΤΑ Θήβας.

Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει υψηλό κόστος και σημαντικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη των δήμων, που εξυπηρετεί ήδη ο ΧΥΤΑ Θήβας. Προφανώς, δεν τους αφορά το γεγονός του οικονομικού στραγγαλισμού των δημοτών των τριών δήμων της Ν/Κ Εύβοιας, στη περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση του ΦΟΔΣΑ. Περαιτέρω, δεν εξηγούν το γεγονός ότι ενώ θεωρείται κορεσμένος ο ΧΥΤΑ Θήβας για την μεταφορά δημοτικών απορριμμάτων, δεν ισχύει το ίδιο για τους 10.000 τόνους ,ετησίως,  βιομηχανικών αποβλήτων  που δέχθηκαν την ίδια στιγμή στο ΧΥΤΑ Θήβας, προκειμένου να μη χάσουν έσοδα 600.000 ευρώ.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβασή του αυτή τάσσεται υπέρ του ΦΟΔΣΑ ΑΕ και κατά των Δήμων Ερέτριας, Κύμης–Αλιβερίου, Καρύστου και Ιστιαίας- Αιδηψού. Τάσσεται, επίσης, υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και κατά των τοπικών κοινωνιών! 

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι κάτωθι 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 

Πούλου Γιώτα 

Φάμελλος Σωκράτης 

Αλεξιάδης Τρύφων 

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος 

Βαρδάκης Σωκράτης 

Γιαννούλης Χρήστος 

Δρίτσας Θεόδωρος 

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος 

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 

Κασιμάτη Νίνα 

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) 

Κόκκαλης Βασίλειος 

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος) 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης) 

Παππάς Νικόλαος 

Πολάκης Παύλος 

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) 

Σπίρτζης Χρήστος 

Τζάκρη Θεοδώρα 

Φίλης Νικόλαος 

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (Μίλτος) 

Χρηστίδου Ραλλία». 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε την ερώτηση: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12082363.pdf