ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Με τις γνωστές πλέον τακτικές του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας που εφαρμόζουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε σήμερα στο σημείο να κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι». 

Το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε προτείνει λύση στο πρόβλημα μονιμοποίησης υπέρ των εργαζομένων, η οποία δεν έγινε δεκτή από τους κυβερνώντες. Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το «έργο» των προκατόχων της, ετοιμάζεται να «αποδεσμεύσει» χιλιάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα. 

Το «Βοήθεια στο σπίτι», στα χρόνια λειτουργίας του, έχει, κατά κοινή ομολογία, στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βοηθώντας στην αξιοπρεπή διαβίωση και στηρίζοντας το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων συμπολιτών μας σε ανάγκη. Αυτό το πέτυχαν οι εργαζόμενοι σε αυτό που είναι και η ψυχή του προγράμματος.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευβοίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους στο Υπουργείο Εσωτερικών να μην δώσουν τη χαριστική βολή σε μια τόσο σημαντική δράση για την κοινωνία, βρίσκοντας λύση για το ίδιο το πρόγραμμα, τους επωφελούμενους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

4/10/2022

ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚινΑλ Ευβοίας