Αυτά τα superfoods σου δίνουν ενέργεια όλη τη μέρα

Πιθανότατα έχεις ακουστά τον όρο superfood, συχνά χρησιμοποιείται για φαγητά όπως το καστανό ρύζι, το σπανάκι, το γιαούρτι, οι ντομάτες και άλλα υγιεινά πιάτα, αλλά έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι κάνει ένα φαγητό …. super;

Έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα: Οι υπερτροφές όχι μόνο έχουν περισσότερη διατροφική δύναμη ανά μπουκιά από άλλες τροφές, αλλά έχουν και άλλες ιδιότητες που βοηθούν άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, υποστηρίζουν την ψυχική υγεία και ενισχύουν την ενέργεια, την αντοχή και τη μακροζωία.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα φαγητά που αξίζει να εντάξεις στη διατροφή σου, για να έχεις ενέργεια όλη τη μέρα!

ΒΡΏΜΗ

Είναι αναμφισβήτητα η πιο τέλεια υπερτροφή επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα. Η βρώμη τρώγεται καλύτερα στο πρωινό γιατί οι φυτικές ίνες που περιέχει αφομοιώνονται αργά, κάτι που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για όλη την ημέρα. Η βρώμη έχει αποδειχθεί σε μεγάλης κλίμακας μελέτες ότι μειώνει τη χοληστερόλη, γι’ αυτό και θεωρείται τροφή για την καρδιά.

ΚΙΝΌΑ

Αυτό το σιτάρι χωρίς γλουτένη έχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό ή ρύζι. Είναι τόσο πλούσιο σε αμινοξέα (όπως λυσίνη, κυστεΐνη και μεθειονίνη) που στην πραγματικότητα θεωρείται πλήρης πρωτεΐνη (γενικά, πλήρεις πρωτεΐνες βρίσκονται μόνο σε ζωικά προϊόντα). Τα αμινοξέα βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση, ενώ το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και ο φώσφορος στην κινόα αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.