Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2022 ο Max Verstappen, ανατροπή στην τελευταία στροφή!

Ηταν μακράν ο πιο ανατρεπτικός αγώνας της Formula 1 για φέτος, γεμάτος ευτράπελα, ακόμη και στην τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα ένα συμβάν στα τελευταία δευτερόλεπτα να αναδείξει πρωταθλητή τον Max Verstappen σε αυτό τον αγώνα!

Ενώ ακόμη και όταν τελείωσε το γκραν πρι όλοι πίστευαν ότι ο τίτλος τελικά θα δοθεί στον Ολλανδό στο επόμενο γκραν πρι του Τέξας, δευτερόλεπτα αργότερα, την ώρα που ο Max Verstappen έδινε τη συνέντευξή του, ήρθε η ενημέρωση ότι οι αγωνοδίκες έκριναν το συμβάν μεταξύ Leclerc και Perez στο τελευταίο σικέιν και αφαίρεσαν τη δεύτερη θέση από τον Μονεγάσκο και την έδωσαν στον Μεξικανό. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Ολλανδός να χτίσει την απαραίτητη διαφορά πόντων των 113 βαθμών από τον δεύτερο (πλέον τον Perez) και έτσι και μαθηματικά αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2022.

Μάλιστα το έμαθε live την ώρα της συνέντευξης!

Δείτε τη στιγμή που ο Verstappen μαθαίνει live ότι στέφθηκε πρωταθλητής:

«Είναι τρελό, τα συναισθήματά μου είναι απίστευτα. Ο πρώτος τίτλος, ήταν λίγο πιο… συναισθηματικός, ο δεύτερος πιο όμορφος», σχολίασε λίγο μετά την οριστικοποίηση του τίτλου, ο Verstappen.

To όνομα του Verstappen αναγράφεται πλέον δυο φορές στο χρυσό τοίχο των πρωταθλητών της Formula 1:

Και πλέον το όνομα του Ολλανδού περιλαμβάνεται στη λίστα του κλειστού κλαμπ των πρωταθλητών της Formula 1 που έχουν καταφέρει να κερδίσουν back to back τίτλους:

Δυο άλλοι πολύ-πρωταθλητές της Formula 1 ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν στον Max Verstappen. Lewis Hamilton, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και απόλυτος record-man του σπορ και ο δύο φορές πρωταθλητής Fernando Alonso συγχαίρουν τον Max Verstappen για την είσοδο στο κλαμπ. Εικόνες που σε όλους αρέσει να βλέπουν: