Αυτοκτονία αστυνομικού: Πληροφορίες για «τρύπα» στα ταμεία της ΕΛΑΣ

Δόθηκε εντολή για διαχειριστικό έλεγχο στην υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, που έλεγχε ο 40χρονος αστυνομικός, προκειμένου να να διαπιστωθεί πώς προέκυψε το έλλειμα και αν τελικά είχε σχέση με την αυτοκτονία του αστυνομικού.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει η υπόθεση αυτοκτονίας αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί έλλειμμα ύψους 500.000 ευρώ στο ταμείο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο 40χρονος αυτόχειρας. Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ ζήτησε πίσω τα χρήματα που είχε δανείσει στον 40χρονο. 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ συνδέουν το έλλειμμα που εντοπίστηκε με «επενδύσεις σε Bitcoin». Λέγεται ότι τα χρήματα της διαχείρισης έφευγαν από το ταμείο, μετατρέπονταν σε ψηφιακό νόμισμα για κάποιο διάστημα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, και το «δανεικό» κεφάλαιο επιστρεφόταν στη θέση του. Με την πτώση όμως της αξίας του Bitcoin, δημιουργήθηκε η «μαύρη τρύπα» που φαίνεται ότι οδήγησε τον 40χρονο υπαστυνόμο στο απονενοημένο διάβημα.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή για διαχειριστικό έλεγχο στην υπηρεσία που έλεγχε ο 40χρονος αστυνομικός. Ο έλεγχος γίνεται ώστε να υπάρξει καταγραφή και να μπορέσει να αναλάβει ο επόμενος τα καθήκοντα του, αλλά και να διαπιστωθεί πώς προέκυψε το έλλειμα και αν τελικά είχε σχέση με την αυτοκτονία του αστυνομικού.

Ο 40χρονος είχε τον βαθμό του υπαστυνόμου Β’ και είχε την διαχείριση ειδικού χρηματικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για περίπου μια δεκαετία. Διαχειριζόταν μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και ποσότητες υλικού που λάμβαναν διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως η Ασφάλεια, η ΕΚΑΜ, η Αστυνομία Αεροδρομίου κ.α.

Στο πλαίσιο του ελέγχου θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνουν γνωστά τα αιτία που οδήγησαν τον 40χρονο στην αυτοχειρία, ούτε άφησε κάποιο σημείωμα στην υπηρεσία του ή στην οικογένειά του.

Συνάδελφοι του λένε πως δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα και κανείς δεν κατάλαβε ότι κάτι τον απασχολεί. Ο 40χρονος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο αυτοκίνητο του, λίγα μέτρα πιο κάτω από το Αστυνομικό Μέγαρο σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ.