Ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη -Έξι νεκροί, 53 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για 6 νεκρούς και 53 τραυματίες, μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης. Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αστυνομικών ομάδων.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 17:20 ώρα Ελλάδος ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 6 νεκροί και 53 τραυματίες. «Οι προσπάθειες να καταβάλουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος με τρομοκρατία δεν θα έχει επιτυχία, όπως δεν είχε μέχρι τώρα», είπε ο Ερντογάν λίγη ώρα μετά την έκρηξη.

«Υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια γυναίκα που έπαιξε ρόλο στην υπόθεση», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο τοπικός κυβερνήτης, Ali Yerlikaya, είχε αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 38 τραυματίστηκαν.

«Σήμερα, γύρω στις 15:20 (ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η υγειονομική υπηρεσία, η Πυροσβεστική και οι ομάδες AFAD. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες», ανέφερε επίσης ο Yerlikaya.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.

Αγνωστη η αιτία της έκρηξης

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από κατάστημα στην οδό Istiklal, περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Ταξίμ.