Κώστας Χατζής: «Διώχνεις τη γυφτιά αλλά… η γυφτιά κάπου σε βολεύει»

Για τα δύσκολα χρόνια που βίωσε, αλλά και για τα λάθη της πολιτείας απέναντι στην κοινότητα των τσιγγάνων μίλησε ο Κώστας Χατζής.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4», τονίζοντας πως «η πολιτεία δεν έσκυψε ποτέ πάνω από τα προβλήματα τους».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Χατζής εξομολογήθηκε πως «όταν ήρθα εδώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα στη φυλή, έχοντας διαβάσει και κατάλαβα ότι η πολιτεία ποτέ δεν έσκυψε πάνω από τα προβλήματα τους. Τους άφηναν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων. Με το να κλέβουν, με το να κινούν ναρκωτικά, με το να κάνουν διάφορα πράγματα και γίνονταν αντιπαθείς στους ανθρώπους. Τους χάρισαν όμως τα γκέτα και θα κάνω εδώ μια παρένθεση. Εδώ, για παράδειγμα, το τετρααγωνικό έχει δέκα ευρώ. Φέρνεις τη γυφτιά και το αγοράζεις με 50 λεπτά. Διώχνεις τη γυφτιά και το πουλάς με 1000 ευρώ. Άρα η γυφτιά κάπου σε βολεύει».

«Ο νόμος υπάρχει για εμάς, γιατί και γω έχω γίνει Έλληνας. Για αυτούς όμως δεν είναι έτσι. Για να οδηγήσεις ένα τριαξονικό πρέπει τουλάχιστον να έχεις βγάλει την τρίτη δημοτικού. Πως μπορεί ο γύφτος να έχει οδηγήσει τριαξονικό; Υπάρχουν πράγματα τα οποία… από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πήγαν τα λεφτά; Δεν θέλω να μιλήσω όμως και δεν κατηγορώ».