Ποια φυτά φέρνουν καλοτυχία στο χώρο σου;

Για να έχεις πάντα θετική ενέργεια γύρω σου!

Ορισμένα φυτά θεωρούνται τυχερά και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για κάποια από αυτά. Θεωρούνται μαγνήτες της καλής τύχης και γενικά φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια. Ποια είναι όμως αυτά;

Τα φυτά είναι φορείς υψηλής ενέργειας και σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, «φιλτράρουν» την ενέργεια που περνά στο χώρο μας δημιουργώντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον.

Photo by bluejeanimages at envato.com

Μπαμπού

Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Προσελκύουν υγεία, ευτυχία, αγάπη και αφθονία. Σύμφωνα μάλιστα με το φενγκ σούι, το κάθετο σχήμα του μπαμπού αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου που επηρεάζει την ζωτική μας ενέργεια και τη σωματική μας δραστηριότητα. Τα φυτά αυτά συνήθως δίνονται σε δεσμίδες διαφόρων αριθμών, ανάλογα με το είδος της ενέργειας που επιθυμούμε.

2 κλωνάρια εκφράζουν την αγάπη

3 φέρνουν την ευτυχία

4 επιτυχία στις εξετάσεις

5 ή 7 προσελκύουν την υγεία

6 ή 8 προσελκύουν τον πλούτο και την αφθονία

9 φέρνουν καλή τύχη

10 εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση

21 έλκουν υγεία και μεγάλο πλούτο

Photo by klenova at envato.com

Κρασούλα

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά με στρογγυλά φύλλα θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και η κρασούλα είναι ένα από αυτά. Συνήθως δίνεται σε άτομα που μόλις άνοιξαν μια επιχείρηση, αφού λέγεται ότι αν τοποθετηθεί στην είσοδο φέρνει πλούτο και επιτυχία. Για αντίστοιχα αποτελέσματα στο σπίτι σου τοποθέτησε μια γλάστρα με κρασούλα κοντά στην πόρτα. Όταν ανθίζει έχει πανέμορφα πολύχρωμα άνθη και κοσμούν ευχάριστα κάθε σημείο του μπαλκονιού μας. Είναι εύκολη στη καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Την ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα της αρχίσει να στεγνώνει. Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν την αφήνουμε εκτεθειμένη στον ήλιο.

Photo by grafvision at envato.com

Κουμ κουάτ

Το κουμ κουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι είναι το δεντράκι με τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που κάνουν εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού και λικέρ ενώ στη Κέρκυρα το μοιράζουν ως γλυκό μετά το γάμο. Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά την «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε. 

Photo by viki2win at envato.com

Γιούκα

Το γιούκα είναι το δεντράκι της χαράς και της ευτυχίας. Έχει τη δύναμη να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού. Λέγεται  και «happy tree».

Photo by annakhomulo at envato.com

Βασιλικός

Ο βασιλικός θεωρείται ένα από τα πιο ιερά φυτά. Οι χριστιανοί το ονομάζουν ευλογημένο φυτό γιατί η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι’ αυτό ονομάζεται και «σταυρολούλουδο». Συμβολίζει την αγάπη, τον εξορκισμό, τον πλούτο και απορροφά την αρνητική ενέργεια. Εκπέμπει οξυγόνο 20 ώρες την ημέρα, απορροφά τα επιβλαβή αέρια από το περιβάλλον και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Photo by picturepartners at envato.com

Απήγανος

Ο απήγανος με τη χαρακτηριστική δυνατή του μυρωδιά, σύμφωνα με την παράδοση θεωρείται ότι προσφέρει ισχυρή προστασία από το κακό μάτι. Όλοι θα έχουμε ακούσει εξάλλου τη φράση «σε εξορκίζω στον απήγανο» που λέμε όταν θέλουμε να αποκρούσουμε κάτι ενοχλητικό. Μπορούμε να τον φυτέψουμε περιμετρικά στον κήπο μας ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Φροντίζουμε μόνο να μην τον αγγίζουμε συχνά γιατί αναδίδει απωθητική μυρωδιά.

Photo by Jsttanrak at envato.com

Μπονσάι

Το μπονσάι, το πιο δημοφιλές φυτό του Φενγκ Σούι, αντιπροσωπεύει την καλή τύχη, την υγεία και την ελπίδα. Στην ιαπωνική παράδοση έχει μία πρόσθετη σημασία επειδή παρουσιάζει την αρμονία μεταξύ της φύσης, της ψυχής και του ατόμου.

Photo by Sepaolina at envato.com

Παχύρα
Γνωστό και ως money tree, με τον χαρακτηριστικό πλεγμένο κορμό, είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Ο αριθμός των φύλλων της σε κάθε κλαδί είναι πέντε και λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του feng shui, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωtιά και το μέταλλο. Είναι ιδανικό δώρο, για να ευχηθείς καλή αρχή σε ένα νέο ξεκίνημα όπως εγκαίνια ή απόκτηση νέου σπιτιού.

Mερικές συμβουλές:

Για να απολαμβάνουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών, είναι απαραίτητο να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Επομένως ξεραμένα ή άρρωστα φυτά καλό είναι να τα απομακρύνουμε από το χώρο μας.

Απέφυγε τα πλαστικά φυτά και τα αποξηραμένα λουλούδια, καθώς συμβολίζουν κάτι “νεkρό” και δεν μπορούν να προσελκύσουν την θετική ενέργεια.