Ο Χρ. Καλογρίτσας προειδοποιεί με νέες αποκαλύψεις: «Ο Ν. Παππάς θα έπρεπε να κατηγορηθεί για κακούργημα»

Με νέες αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά απειλεί ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας μετά τη μήνυση που κατάθεσε κατά της γραμματέως του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος βρίσκεται στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος μαζί με τον πρώην υπουργό για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά της γραμματέως του για όσα είπε σχετικά με «βαλίτσες με χρήματα που πηγαινοέρχονταν στον ΣΥΡΙΖΑ», προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις στη δίκη.

Ο κ. Καλογρίτσας ανέθεσε στους συνηγόρους του, Ανδρέα Λοβέρδο και Αγγ. Καραχάλιο, να κάνουν την εξής δήλωση:

«Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: ”Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη». 

Υπενθυμίζεται ότι η Ευθαλία Διαμαντή στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και προσέθεσε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας (παράλληλα με το κανάλι θα εκδιδόταν και εφημερίδα).

Σημειώνεται ότι η γραμματέας του Χρ. Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, δεν αναφέρθηκε κατά του Νίκου Παππά, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας, διά των συνηγόρων του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν, για να ακουστούν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

ΝΔ: Γιατί δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη γραμματέα Καλογρίτσα;

«Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κ. Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει:

«Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

Για ποιον λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μη μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;
Για ποιον λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα, που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα, που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;
Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα ”μαύρα” χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποίου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».