Πέτρος Φιλιππίδης: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε αδίκημα πρότεινε η εισαγγελέας -Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Ποινή φυλάκισης έξι ετών για καθένα από τα δύο αδικήματα της απόπειρας βιασμού πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών. Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών.

Η κ. Στόγια ζήτησε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού που καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση της υπεράσπισης.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, αθώος για τον βιασμό

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών που είχαν συναντηθεί μαζί του για επαγγελματικούς λόγους, η πρώτη το 2010 στο θέατρο Μουσούρη και η δεύτερη το 2014, στο Παλαιό Ψυχικό.

Αντιθέτως, το δικαστήριο απάλλαξε τον ηθοποιό από την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και τον κήρυξε αθώο λόγω αμφιβολιών.

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά που ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε να του αναγνωριστούν

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Πέτρου Φιλιππίδη για αναγνώριση των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου.

Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη η εισαγγελέας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Για την αναγνώριση του ελαφρυντικού απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη. Απαιτεί αλλαγή τρόπου ζωής και αξιώνεται η ηθική και ψυχική μεταστροφή του δράστη».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική στάση, απαιτεί αλλαγή τρόπου ζωής και απομάκρυνσης από το παρελθόν του και όχι μόνο μια καλή στάση στη δίκη, η οποία μπορεί και να είναι προσχηματική. Πρέπει να έχει αποτινάξει το παρελθόν του. Ακούστηκαν στο δικαστήριο καταγγελίες σε βάρος του και από την κα Παπαμερή το 2016 και από την κα Δροσάκη το 2018».

Σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί, επισημαίνοντας ότι: «Το λευκό ποινικό μητρώο δεν σημαίνει ότι ο καταδικασθείς είχε σύννομο βίο. Το έγκλημα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση και έκπληξη. Εν προκειμένω, ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ήταν και ελεήμων, σύμφωνα με την υπεράσπιση.

Όμως, ο ισχυρισμός αυτός προβάλλεται αορίστως. Η συμπεριφορά του δεν ήταν ούτε παραφωνία ούτε έκπληξη. Είχαν υπάρξει και καταγγελίες από την κα Παπούλια για το 1996».