Νεκτάριος Σαντορινιός / Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τον βουλευτή, σύντροφο και φίλο

«Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας» τονίζει η Ράνια Σβίγκου- Τριήμερο πένθος με αναστολή όλων των κομματικών δραστηριοτήτων
«Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του βουλευτή ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο» υπογραμμίζει, θυμίζοντας ότι συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. «Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος» συμπληρώνει.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τηρήσει τριήμερο πένθος, αναστέλλοντας όλες τις κομματικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις του έως και την ημέρα της κηδείας του Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα» υπογραμμίζει.

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της ΚΕ για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο».

Ράνια Σβίγκου: «Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας»
«Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης θλίψης» υπογραμμίζει από την πλευρά της η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού. «Έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό» σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο Νεκτάριος δήλωνε παρών για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή για όλους και όλες.
Και θα είναι πάντα παρών, στις μικρές και μεγάλες μάχες για τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τη νίκη του λαού. Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας» καταλήγει η Ράνια Σβίγκου.