Ετοιμασίες για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ», στο Μέγαρο Μουσικής, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τυμβωρυχία και ύβρεις από τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι προτού κηδευτούν, αλλά προτού καν βρεθούν οι σοροί όλων των συμπολιτών μας, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, άρχισε η τυμβωρυχία και η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. Το τέμπο, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, δίνουν τα γνωστά trolls του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη τα στελέχη, που θα παρελάσουν από τις τηλεοράσεις, επιχειρώντας την εξομοίωση των Τεμπών με την τραγωδία στο Μάτι, σε μια απόπειρα συμψηφισμού που κάνει ακόμη και την ντροπή να ντρέπεται…

Γράφει η ΙΟΥΛΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗ

Κι εκεί που λες πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας, προκύπτει και μια νέα αφορμή για να ανατρέψει το θεώρημα. «Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο. Ο,τι μας κάνατε για το #Μάτι θα σας το κάνουμε για τα #Τέμπη» είναι η ανατριχιαστική ανάρτηση γνωστού συριζέικου τρολ, προάγγελος όσων ακολουθήσουν και τον χορό μικροπολιτικής που θα στηθεί πάνω στους νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Τώρα, ρε π…νες, να δω ένα μήνα πριν τις εκλογές με 32 νεκρούς και 85 τραυματίες τι θα κάνετε. #Ματι» αναφέρει χαιρέκακα και αρρωστημένα άλλος διαδικτυακός αρουραίος.

Διαδικτυακές ύαινες

Ακόμα πιο εμετικό άλλο tweet troll που αναφέρει «επιτέλους, έχουμε δυστύχημα με νεκρούς, π…η Μητσοτάκη, τώρα θα πέσεις»… «Οι νεοδημοκράτες ξύπνησαν και πριν βρούνε ακόμα όλους τους νεκρούς συμπολίτες μας, πρωί πρωί με καθοδήγηση Μαξίμου και με σκυλιά τον Χιώτη και τον Πορτοσάλτε ξεκίνησαν τις συγκρίσεις με το Μάτι. Αφού το θέλουνε θα το έχουνε… οι εγκληματίες» είναι άλλο ένα προαναγγελτικό tweet σε μια μακρά σειρά τοποθετήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δειλά περνούν και στον mainstream αντιπολιτευτικό λόγο.

Εξάλλου είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που έχει υποβάλει το, υποκριτικό, σιωπητήριο σε ένδειξη πένθους και δεν έχουν βγει ακόμα παγανιά οι γνωστοί κομματικοί λασπολόγοι.

Για την ώρα, την επιχείρηση έχουν αναλάβει οι διαδικτυακές ύαινες, με τα points στο «έγγραφο εσωτερικής διακίνησης» να συμπεριλαμβάνουν και τη σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων, όπως το διαχρονικό έλλειμμα στην τηλεδιοίκηση-τηλεματική στο σιδηροδρομικό δίκτυο με την αποδεδειγμένη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ, αλλά και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κράτους στην αστική διαμάχη με τους συγγενείς των θυμάτων στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής το 2018.

«Αυτοί που θα εκκενώναν το #Ματι σε 20 λεπτά δεν ξέρανε το 2023 ότι έχει γίνει ατύχημα σε προγραμματισμένο δρομολόγιο του #οσε και περίμεναν τηλ από επιβάτη για να ξυπνήσουν» είναι ένα από τα «αυθόρμητα-γραμμιτζίδικα» tweets που κυκλοφορούν.

Και για τη ρεβάνς στο Μάτι κυκλοφορούν διάφορα διαδικτυακά διαμάντια, όπως του γνωστού «Πλεμπαίου»: «Εδώ αρνούνται ν’ αποζημιώσουν τα θύματα στο Μάτι, στα πτώματα των οποίων πάτησαν για να κυβερνήσουν, περιμένετε ν’ αναλάβουν ευθύνες τώρα που είναι αντικειμενικά υπεύθυνοι;»

Νέο φάουλ Κύρτσου

Eκεί που δείχνουν προς ώρας «προσεκτικοί» οι σύντροφοι, καθ’ υπόδειξιν των καθοδηγητικών οργάνων της Κουμουνδούρου, έρχονται διάφοροι πρόθυμοι για μεταγραφή ευρωβουλευτές να υπερθεματίσουν και να δώσουν τον «πολιτικό» τόνο στη φρικαλέα σύγκριση, βγάζοντας μάλιστα και αποτέλεσμα…

«Με την τραγωδία στο Μάτι ο Μητσοτάκης ενισχύθηκε πολιτικά, με την τραγωδία στα Τέμπη αποδυναμώνεται. Το Μάτι ήταν και αποτέλεσμα ακραίων, απρόβλεπτων συνθηκών. Μετωπική σε σιδηροδρομική γραμμή, που θεωρητικά είναι διπλή, οφείλεται σε κακή οργάνωση και έλλειψη ασφαλείας. Πολύ χειρότερο» ήταν μία ακόμα από τις απαράδεκτες αναρτήσεις του διαγραμμένου από τη ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για την απόλυτη εργαλειοποίηση του εθνικού δράματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ακονίζουν τα μαχαίρια όπως διαφαίνεται από το πνεύμα των μέχρι τώρα ανακοινώσεων του κόμματος, κυρίως όμως από την ξετσιπωσιά και την ύβριν προς τους νεκρούς από τους «ΣΥΡΙΖΑ friendlies» χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.