Στη Λαμία σήμερα ο Μητσοτάκης – Θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας

Στα ύψη κράτησε το πολιτικό θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, το «βέτο» που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, προκρίνοντας ένα τρίτο πολιτικό πρόσωπο για πρωθυπουργό.

Η στάση και η επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη στους όρους που θέτει για μετεκλογικές συνεργασίες φαίνεται πως οδηγεί σε μεγαλύτερο ρήγμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με στόχο την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει μέχρι την πρώτη αναμέτρηση της απλής αναλογικής, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 21 ή 28 Μαΐου, να αποδομήσει τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τις δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα την κατηγορία των αναποφάσιστων, η οποία έχει διευρυνθεί μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους πολίτες να εκφράζουν τον θυμό τους και να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία για όσους φταίνε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις το ποσοστό σε αυτή την κατηγορία αγγίζει το 17%, και στόχος των γαλάζιων στελεχών είναι να καταφέρουν να τους πείσουν προβάλλοντας τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Στη Λαμία ο Κυρ. Μητσοτάκης – Θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα νέο κύκλο περιοδειών από την Φθιώτιδα και συγκεκριμένα τη Λαμία, όπου θα επισκεφθεί και θα επιθεωρήσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρωθυπουργός θα κλείσει αυτή την περιοδεία με ομιλία στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί και στην τραγωδία στα Τέμπη, όπου αναμένεται να δεσμευθεί ότι θα χυθεί άπλετο φως όσον αφορά στις ευθύνες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην πορεία των επενδύσεων, «που η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεχίσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ομαλότητα, κάνοντας λόγο για μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.