Λιάνη: Τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου που δημοπρατήθηκαν για 25.000 δεν ήταν τα εμβληματικά, αλλά εφεδρικά

Αποκαλύψεις σχετικά με τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, που πωλήθηκαν χθες σε δημοπρασία, έκανε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Ειδικότερα, σε δημοπρασία που διοργάνωσε χθες ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CREAID, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», τα γυαλιά του ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, πωλήθηκαν έναντι 25.000 ευρώ σε νεαρό εφοπλιστή.

«Δεν είναι τα εμβληματικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά εφεδρικά»
Η Δήμητρα Λιάνη, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Το Πρωινό», αναφέρθηκε σε αυτά τα γυαλιά, αποκαλύπτοντας πως δεν πρόκειται για τα «εμβληματικά» γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου που φορά σε μια σειρά από φωτογραφίες, αλλά για ένα εφεδρικό ζευγάρι, το οποίο είχε στην κατοχή του ο γιος του, Νίκος Παπανδρέου.

«Ήθελα να εστιάσω σε τρία σημεία. Πρώτον, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έχουν πάει στην ”Ελπίδα”, γιατί πραγματικά το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι σημαντικότατο για την Ελλάδα. Δεύτερον, ότι ήταν το πιο ακριβό τίμημα που έγινε σε αυτή τη δημοπρασία από διάφορες προσωπικότητες. Για παράδειγμα, το κομπολόι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε να είναι περίπου 3.000 ευρώ, ενώ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν 25.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ο Ανδρέας πια έχει περάσει σε άλλη κλίμακα. Όχι ενός απλού πολιτικού και γι’ αυτό επίσης είμαι χαρούμενη γιατί υπάρχει στις καρδιές και στη συνείδηση του ελληνικού λαού σαν τεράστιος μύθος», είπε στον ΑΝΤ1.

«Τρίτον, ήθελα να σχολιάσω ότι εφόσον επρόκειτο για ιερό σκοπό, γιατί δεν ήρθαν σε επαφή με εμένα οι άνθρωποι αυτοί, να τους δώσω εγώ τα ”εμβληματικά” γυαλιά; Δεν αμφισβητώ ότι ήταν ένα παλιό ζευγάρι γυαλιά του Ανδρέα, αλλά τα ”εμβληματικά”, όπως τα λένε, που είναι τα ίδια της φωτογραφίας, θα μπορούσα να τους τα έχω δώσει εγώ. Εγώ τα έχω στη διάθεσή μου, γι’ αυτό σας το λέω», τόνισε.