Ο Σίμος κράτησε ψηλά τα ποσοστά της ΝΔ στην Β.Εύβοια, με τη δουλειά του ως υφυπουργός

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στην Εύβοια αποδεικνύουν πως οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τα πολύ υψηλά ποσοστά στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, που έλαβε η ΝΔ, κατά κοινή ομολογία όλων στο κόμμα, οφείλονται κατά πολύ στην καλή και συνεπή δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρώην Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου.
Μάλιστα το κόμμα πρώτευσε και στους δύο Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι και ο λαός της Β Ευβοίας τίμησε τον Σίμο, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι «ο δικός τους Σίμος», δίνοντάς του την πρωτιά στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ Άννας.
Αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά στους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, αγρότες κτηνοτρόφους αλιείς κλπ, όπως άλλωστε δείχνει το διάγραμμα από την Πειραιώς. Συγκεκριμένα η ΝΔ έλαβε ποσοστό 47,5% έναντι 13.4% του ΠΑΣΟΚ και 13% του ΣΥΡΙΖΑ.


Η πρωτιά της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να αποδίδει το θετικό αποτέλεσμα και στον Σίμο Κεδίκογλου, που διετέλεσε υφυπουργός της κυβέρνησης του, οπότε οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν πως φλερτάρει δυνατά με μία εκ νέου υπουργοποίησή του στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει 25 Ιουνίου.