Τι ζήτησε ο Θανάσης Ζεμπίλης από τον Νίκο Παπαθανάση για την Εύβοια

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης κατά την χθεσινή περιοδεία του στην Βοιωτία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, ο οποίος χειρίζεται όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων(ΠΔΕ), άδραξε την ευκαιρία και έθεσε στον κ. Παπαθανάση τρία ζητήματα για την Εύβοια.

Καταρχάς, κατά την σύσκεψη στην Ένωση Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας στα Οινόφυτα ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την χρηματοδοτική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Ο κ. Ζεμπίλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς έχει εγκεκριμένο όριο πληρωμών τα 46.000.000 ευρώ για έργα υποδομών και αποκαταστάσεις. Ιδιαίτερα, η Εύβοια είναι μια περιοχή που πλήττεται από θεομηνίες και καταστροφές με αποτέλεσμα να απαιτούνται σημαντικοί πόροι αποκαταστάσεων. Έτσι, το ΥΠ.ΟΙΚ. στην επόμενη κατανομή των κονδυλίων του ΕΠΑ θα πρέπει να ενισχύσει γενναία την Στερεά Ελλάδα, ώστε να εξοφληθούν συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις από λογαριασμούς έργων και εργασιών αποκατάστασης. Ακολούθως, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση την χρηματοδότηση των ΜΕΑ Χαλκίδας και Λαμίας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Στερεά Ελλάδα είναι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο θα προσλάβει στη πορεία του χρόνου εκρηκτικές διαστάσεις. Σήμερα οι δήμοι υφίστανται δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος από την μεταφορά των απορριμμάτων», ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης. Ακολούθως, σε σύσκεψη στον Αλίαρτο ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση την επίσπευση της διαδικασίας χρηματοδότησης της παράκαμψης Βασιλικού.

Ως γνωστό κατά την επίσκεψη του στη Χαλκίδα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δεσμευθούν οι απαιτούμενοι πόροι για το έργο της παράκαμψης Βασιλικού.

Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη Βασιλικού να ανοίξει κωδικός του έργου στο Ε.Π.Α., προκειμένου στο μεσοδιάστημα να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου. Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύθηκε να εξετάσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΟΙΚ και τα τρία θέματα που του ετέθησαν και να ενημερώσει σχετικά τον Βουλευτή Εύβοιας.