Σε πλήρη επιφυλακή οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο, μετά και τη χθεσινή διάσωση 91 συνολικά μεταναστών στην περιοχή Μαρασιά, όπου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχαν προωθηθεί από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα νέο γκρουπ μεταναστών ακουγόταν χθες ότι φτάνει στα ελληνικά σύνορα. Όπως προκύπτει από αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αξιοσημείωτη άνοδος στους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα απ’ την περιοχή του Έβρου. Ωστόσο, καταγράφεται μια αυξητική τάση, αλλά αυτή θα πρέπει κυρίως να αποδοθεί στο γεγονός ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου είναι χαμηλή, πράγμα που ευνοεί τις παράνομες διελεύσεις, όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, που εκδόθηκε χθες. 

Στην ανακοίνωση υπογραμμιζόταν ότι «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα». Επίσης, «η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων». 

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, τους δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.