Οι πιλότοι πάνε στον παράδεισο, τα τρολ ζουν στην κόλαση

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Βγάζουν χολή, χορεύοντας πάνω σε θανάτους πιστεύοντας πως χτυπούν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το «να καεί η χώρα και το 40τακατό» που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία πέρασαν σε μια αισχρού τύπου «πλακίτσα» με τον θάνατο των δύο πιλότων του Canadair. Των δύο ηρώων που έπεσαν στο καθήκον, για να σβήσουν τη φωτιά στην περιοχή της Καρύστου.

Στον ακήρυχτο πόλεμο των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων –όπως και των πυροσβεστών- ο «εχθρός» είναι η φωτιά. Έτσι τη βλέπουν και με αυτόν τον τρόπο την αντιμετωπίζουν δίνοντας παράδειγμα θάρρους και αυτοθυσίας. Οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι αυτό έπραξαν βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Δυστυχώς όμως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ένας κομματικός στρατός που φτιάχτηκε με τη λογική της πλέον αισχρής πρακτικής βυσσοδομεί αδιάκοπα σε βάρος της ίδιας της χώρας, αναδεικνύοντας την πλέον δυσώδη μορφή του ανθρώπινου είδους. Το έχουν ξανακάνει. Με νεκρούς χειριστές πολεμικών αεροσκαφών, με νεκρούς πυροσβέστες και αστυνομικούς. Ακόμη και με τα θύματα της Μαρφίν.

Το πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι πως κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους. Που όχι απλά τους ανέχονται αλλά τους συντηρούν ως στρατιώτες για τις δικές τους ανάγκες, για τις δολοφονίες χαρακτήρων, πολλές φορές για την αναπαραγωγή των πολιτικών τους πρακτικών.

Τα τρόλ του διαδικτύου που συνεχίζουν να ποδοπατούν κάθε έννοια που αφορά τις ανθρώπινες αξίες είναι ο καθρέπτης όλων όσοι τους κατασκεύασαν. Και πλέον δεν μπορούν να σιωπούν. Η κάθετη καταδίκη αυτών των ανθρωποειδών πρέπει να είναι άμεση και σύσσωμη από τον πολιτικό κόσμο.

«Περιμένω τον πρώτο δεξιό που θα γράψει ότι το Canadair έπεσε όπως η γέφυρα επειδή έκλεψαν τα σίδερα Ρομά» έγραψε γνωστό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αναδεικνύει την ηρωική προσπάθεια των δύο χειριστών. Το ύψος που πέταξαν για να «χτυπήσουν» την εστία της φωτιάς και να περάσουν στην αιωνιότητα.

Δεν είναι το μόνο. Ίσως δεν είναι και το χειρότερο. Και αυτό είναι τουλάχιστον τραγικό για την ίδια τη χώρα…