Σπαρτιάτες: αντάρτικο από 9 βουλευτές – Καταδικάζουν τις δηλώσεις Στίγκα εναντίον Φλώρου

Αντάρτικο φαίνεται πως κάνουν εννέα βουλευτές από τους 12 των «Σπαρτιατών» με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα και τον «Σπαρτιάτη» βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο σχετικά με την υποψηφιότητα Κασιδάρη για δήμαρχος Αθηναίων, την οποία ο τελευταίος υποστήριξε ανοιχτά μπροστά σε όλη την Ολομέλεια και με τον πρώτο, στη συνέχεια, να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, εννέα βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» εξέδωσαν και υπέγραψαν ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζουν «τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας Κωνσταντίνου Φλώρου».

Όπως επισημαίνουν, «ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού». Στο τέλος, καταλήγουν, λέγοντας πως «ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας».

Να σημειωθεί πως την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Σπαρτιάτες» βουλευτές Ιωάννης Δημητροκάλλης, γραμματέας ΚΟ, Ιωάννης Κόντης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γεώργιος Μανούσος, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Πέτρος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Αλέξανδρος Ζερβέας και Κωνσταντίνος Φλώρος. 

img-6874.JPG

Δεν ήξερε ο Στίγκας

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, ο κ. Φλώρος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του φυλακισμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηναίων στις επερχόμενος αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας ότι η εκλογή του είναι η μόνη ελπίδα για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έστειλε και «μήνυμα στην κυβέρνηση να μη φέρει τροπολογία εναντίον του Κασιδιάρη για να τον αποκλείσει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές». 

Στη συνέχεια, ο κ. Στίγκας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα πάρει μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου βουλευτή: «Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είχα καθόλου γνώση για ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για τον δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη. Επομένως, εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως οφείλω να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο». Βέβαια, να επισημανθεί, ότι ο ίδιος ο κ. Στίγκας ευχαριστούσε τον έγκλειστο εγκληματία το βράδυ των εκλογών, αφότου είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα, χαρακτηρίζοντάς τον ως το «καύσιμο» που τους «έδωσε ώθηση» να μπουν στη Βουλή.