Φωτιά: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία – Εκκενώθηκαν οικισμοί – Νέες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Σε κατάσταση συναγερμού στη Νέα Αγχίαλο, όπου παραδόθηκε στις φλόγες αποθήκη πυρομαχικών και ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. Οι κάτοικοι απομακρύνονται ακόμα και δια θαλάσσης. Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία. Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Ασπρόπυργο ενώ νέα αναζωπύρωση υπάρχει στη Μαγνησία με αποτέλεσμα να εκκενώνονται κι άλλες 11 περιοχές.

Η κατάσταση ειδικά στη Νέα Αγχίαλο είναι δραματική καθώς η φωτιά έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης και ακούγονται εκρήξεις. Οι κάτοικοι εκκενώνουν άρον άρον την περιοχή ακόμα και δια θαλάσσης.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για δέκατη ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα. Ελέγχθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαμία και Τιθορέα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η φωτιά που ξέσπασε στην Κύμη Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Χαλκιδική και Τανάγρα Βοιωτίας που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Καναντέρ.

19:27 Απογειώθηκαν F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με το MEGA η κατάσταση δυσκολεύει. Στο πλαίσιο δόθηκε εντολή να απογειώθούν προληπτικά ορισμένα F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Παράλληλα και τα υπόλοιπα F-16 είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΑ: «Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 ΠΜ, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».