Στο Μαξίμου ο Νίκος Χαρδαλιάς -Για το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής


Στο Μαξίμου ο Νίκος Χαρδαλιάς -Για το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής
Κλειδώνει σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει το θέμα της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Αττικής.

Συνάντηση Χαρδαλιά με Παπασταύρο και Μπρατάκο στο Μαξίμου
«Ο υφυπουργός Άμυνας, Νικος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Πληροφορίες του iefimerida.gr νωρίτερα ανέφεραν ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής μετά τις εξελίξεις των περασμένων ημερών και την ανάκληση ουσιαστικά του χρίσματος της ΝΔ από τον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει.

Η κόκκινη κάρτα στον Πατούλη, η αναζήτηση νέου υποψηφίου και το «κλείδωμα» της υποψηφιότητας Χαρδαλιά
Το τσουνάμι εξελίξεων για το χρίσμα της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε την Παρασκευή.

Μετά και το μήνυμα μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη στάση υπευθυνότας που οφείλουν να έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης που έστειλε ο πρωθυπουργός ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, επικεφαλής ενός υπουργείου που συμμετείχε στο συντονισμό των δυνάμεων στη μάχη με τις πυρκαγιές, ο οποίος έκανε διακοπές ενώ η χώρα καιγόταν, έριξαν κόκκινη κάρτα στον Γιώργο Πατούλη ο οποίος την περασμένη Πέμπτη χόρευε ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα η χώρα είχε αποχαιρετήσει τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Καναντέρ, ενώ ετοιμαζόταν να αποχαιρετήσει το επόμενο πρωί τον κυβερνήτη και είχε κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συγκίνησε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποδέχθηκαν την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή». Η συμπεριφορά αυτή θεωρήθηκε απαράδεκτη, σημείωναν κομματικές πηγές, και μετέφεραν το μήνυμα πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκ φεύγουν των αρχών της παράταξης.

Ηδη από την Παρασκευή έπεσαν στο τραπέζι του Μαξίμου τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν με επιτυχία να ηγηθούν της κούρσας για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Ηταν ο Νίκος Χαρδαλιάς με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση -ήταν επί χρόνια δήμαρχος Βύρωνα- και ο επίσης επιτυχημένος δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Βολιδοσκοπήθηκαν και οι δύο για το ενδεχόμενο να τρέξουν στην κούρσα για την περιφέρεια Αττικής με τον δήμαρχο Γλυφάδας κατά πληροφορίες να έχει ενδοιασμούς για το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά μικρό το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές. Σήμερα ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ότι θα δώσει εκ νέου τη μάχη για το δήμο Γλυφάδας. Ετσι οι εξελίξεις έτρεξαν πιο γρήγορα σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Χαρδαλιά ο οποίος όπως αναφέρθηκε εκλήθη για συνάντηση στο Μαξίμου. Η υποψηφιότητα θεωρείται κλεισμένη.