Σπαρτιάτες: «ανακωχή» για… 6.000.000 λόγους

Περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ θα λάβει το κόμμα «Σπαρτιάτες» εφόσον η σημερινή κυβέρνηση οδηγήσει τη χώρα μέχρι τη συνταγματική λήξη της θητείας της –όπως έπραξε και την προηγούμενη– τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό η «ανακωχή» του προέδρου του κόμματος με τους βουλευτές του είχε πολλούς, πάρα πολλούς, λόγους για να επιτευχθεί. Όμως ο ασκός του Αιόλου μάλλον έχει ανοίξει…

Ο Βασίλης Στίγκας τα… βρήκε με τους βουλευτές του. Αυτός δήλωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές και οι βουλευτές δήλωσαν στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου του που μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ αμφισβητούσαν.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» είχε πει πολλά. Είχε μιλήσει για «Greek Mafia» για τακτικές «Δον Κορλεόνε» και για πρόσωπα που μεταβαίνουν στις φυλακές Δομοκού ώστε να πάρουν οδηγίες από τον έγκλειστο καταδικασμένο –σε πρώτο βαθμό– Ηλία Κασιδιάρη. Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου που εκλήθη να καταθέσει για όσα απίστευτα είχε πει τα ξέχασε όλα. Και βγαίνοντας υποστήριξε πως ουδέποτε κατηγόρησε τους βουλευτές του κόμματός του, ούτε είπε πως πήγαιναν στον Δομοκό για οδηγίες. 

Άλλωστε ο Δομοκός φημίζεται για το «κατίκι» ένα είδος τυριού, το οποίο δεν είναι λίγοι αυτοί που το προμηθεύονται πηγαίνοντας σε αυτήν την πόλη του νομού Φθιώτιδας. Όπως και να έχει, τα μάζεψε. Πολλοί μίλησαν για «κωλοτούμπα», άλλοι έκαναν λόγο για «αναδίπλωση» και από τις δύο πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χαθεί η χρηματοδότηση.

Μόνο που όσα ο Βασίλης Στίγκας είπε καταγράφηκαν. Για αυτό και εκλήθη στην εισαγγελία. Και παρά τα όσα δείχνει να είπε την Τρίτη, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα ξαναπεράσει τις πόρτες του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα. Οι… συγγνώμες που αντάλλαξαν μεταξύ τους ουδόλως απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Ούτε και οι… εκατομμύρια λόγοι που οδήγησαν σε αυτές.